Userinterface &userexperience design

Een gebruikersvriendelijke website die bijdraagt aan interactie en klanttevredenheid dankzij UX/UI design.

Een goede website is een website die er niet alleen mooi uitziet, maar vooral ook bijdraagt aan het bezoekers omzetten in conversie. Bij het ontwerpen van een nieuwe website, komen daarom user experience design (UX design) en user interface design (UI design) om de hoek kijken.

UX design, de naam zegt het eigenlijk al, betekent gebruikerservaring. Dit onderdeel van web development draait dan ook om webdesign met een ideale totaalervaring voor degene die je website bezoekt. Een user experience design is geslaagd als je website erin slaagt om gebruiksvriendelijk en zo snel mogelijk te geven wat de bezoeker zoekt.

UI design hangt sterk samen met UX design, maar is specifieker gericht op het design van de componenten die je als websitebezoeker gebruikt op de website: de ‘interface’.

Waarom is UX/UI design belangrijk?

Het is simpelweg zonde als een prachtige website niet bijdraagt aan het realiseren van omzet, aanvragen, aanmeldingen of downloads. Met UX/UI design zorgen we ervoor dat:

  • websitebezoekers op een gebruiksvriendelijke manier door je website kunnen navigeren;
  • de huisstijl wordt vertaald naar een aansprekende website om zo goed mogelijk bij te dragen aan de beleving van de websitebezoeker;
  • bezoekers van je website doelgericht vinden wat ze zoeken: conversie.

UX/UI design van je website

In het UX/UI design zorgen we voor een ideale interactie tussen gebruiker en website. Op die manier kunnen ze makkelijk navigeren en doen wat jij wilt dat bezoekers doen. Daarnaast voeren we A/B-tests uit om te achterhalen welk design het beste werkt, om vervolgens de meest ideale opzet door te voeren. Onderdelen die wij meenemen in het UX/UI design zijn:

  • het realiseren van een grafisch webdesign;
  • het opzetten van de structuur van de website;
  • het bedenken, realiseren en testen van de navigatie;
  • het uitwerken van de interactie met de website, met nadruk op conversie;
  • het uitvoeren van A/B-tests om conversie te verhogen.

Wij realiseren graag een website die effectief is aan de hand van user experience design en user interface design. Nieuwsgierig naar UX/UI design van je nieuwe website? Vraag ons vrijblijvend om advies of een offerte.