Search Engine Optimization

Geef het resultaat van je website een boost met een hogere plek in zoekresultaten.

Een gebruiksvriendelijke website die een lust voor het oog is en zorgt voor verkopen, nieuwe klanten, inschrijvingen en iedere andere denkbare conversie naar bedrijfsdoelstellingen die je maar kunt wensen… Klinkt perfect toch? En wat als je die gelikte website hebt, maar te weinig bezoekers trekt die overgaan tot conversie? Dan komt onder andere Search Engine Optimization om de hoek kijken. Search Engine Optimization (SEO) is het verbeteren van een website voor zoekmachines om het aantal organische bezoekers te verhogen.

Bij SEO draait het om een zo hoog mogelijke plek in zoekresultaten te scoren op specifieke zoekwoorden, oftewel keywords. In het slagveld van de beroemde ‘eerste plek in de zoekresultaten’ is de concurrentie moordend en de kans relatief klein om die positie te veroveren, terwijl het inzetten op meer gedetailleerde zoekwoorden (longtail keywords) wellicht meer mogelijkheden kan bieden om bovenaan de zoekresultaten te eindigen.

Waarom is SEO belangrijk?

Iedereen die iets in Google zoekt, begint bij het bovenste zoekresultaat te kijken. Als jouw bedrijf pas verschijnt op pagina 5 van de zoekresultaten, of nog verder, kun je je wellicht voorstellen dat de kans klein is dat die bezoeker bij jouw website uitkomt. Een goede SEO strategie zorgt voor:

  • een hogere positie in zoekresultaten;
  • een grotere kans dat mensen op jouw website klikken in zoekresultaten;
  • een toename in aanvragen of bestellingen omdat het aantal website bezoekers stijgt.

SEO analyse van je website

Het maken van een SEO analyse van je website is de eerste stap in het verbeteren van positie in zoekresultaten en een toename van het aantal organische bezoekers. Met een SEO scan van je website geven we je inzicht in hoe je website er op dat moment voor staat en waar kansen ter verbetering liggen. Hiervan krijg je rapport met daarin onze aanbevelingen.

In de analyse kijken we enerzijds naar de technische kant van je website, en anderzijds naar de inhoud of content van je website. Vragen die we in de analyse beantwoorden zijn onder andere:

  • Welke keywords gebruiken je (potentiële) klanten?
  • Hoe scoor je op dit moment op die keywords?
  • Draagt de content op je website bij aan het gevonden worden op specifieke keywords?
  • Op welke keywords wordt je website wel al goed gevonden?
  • Voldoet je website aan de technische eisen om vindbaar te zijn?
  • Is je website mobile friendly?
  • Zijn er backlinks naar je website?

Wij maken je website graag zoekmachine-proof met onze SEO consultancy diensten. Je ontvangt van ons iedere maand een rapportage met behaalde resultaten en ons advies over het verder verbeteren van je positie in zoekmachines.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van SEO? Vraag ons vrijblijvend om advies of een offerte.