Social Media Marketing

Vergroot je naamsbekendheid en sales met social media als visueel visitekaartje.

Een gelikte Instagram-feed die sales genereert of een Facebook-pagina die aanzienlijk bijdraagt aan het aantal bezoekers van je website, dat zijn voorbeelden van geslaagde social media marketing. In de praktijk komt het vaak voor dat social media wel worden ingezet, maar dit niet direct bijdraagt aan wat je wilt bereiken: meer bezoekers, meer omzet of meer naamsbekendheid, om maar een paar voorbeelden te noemen. Een social media strategie en marketing plan vertalen jouw bedrijfsdoelstellingen naar een succesvolle inzet van social media.

Meer dan 10 miljoen Nederlanders gebruiken Facebook, 8 miljoen mensen zijn actief op YouTube, en ruim 4 miljoen gebruikers maken gebruik van Instagram, om maar een paar cijfers te noemen. Dit geeft aan hoe groot de ‘vijver’ is die je kunt aanspreken als je social media inzet.

Wat is het resultaat van een social media marketing strategie?

Door jezelf in de kijker te spelen via social media, vergroot je de kans dat mensen of bedrijven jou weten te vinden omdat je content deelt over een specifiek onderwerp. Je weet slim gebruik te maken van tags, mentions en het vergroten van je aantal volgers door zélf actief te zijn. Een goede social media strategie zorgt onder andere voor:

  • het vergroten van je bereik via social media;
  • het vergroten van je naamsbekendheid;
  • een toename van content die over je bedrijf wordt geproduceerd;
  • toename in de engagement rate: de interactie met je doelgroepen;

Het realiseren van een social media strategie en marketing plan

Onderdeel van een social media marketing plan zijn het vaststellen van je doelgroepen oftewel ‘buyer persona’s’ en een analyse van hoe zij social media gebruiken, zodat je hierop kunt inhaken met de juiste kanalen. Deze strategie vloeit voort uit de content strategie, waarvan social media marketing een onderdeel is. We ondersteunen je vervolgens ook graag bij het produceren van aansprekende content en de verspreiding hiervan. De stappen die wij nemen in het ontwikkelen van een social media marketing strategie zijn:

  • het uitvoeren van een nul-meting van je huidige social media inzet;
  • het vaststellen van doelen, afgeleid van de content strategie;
  • het in kaart brengen van doelgroepen en hun social media gebruik;
  • het selecteren van kanalen;
  • het realiseren van pakkende content;

Wij denken graag met je mee over je social media marketing strategie. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van social media? Vraag ons vrijblijvend om advies of een offerte.