Content strategy

Maak van content een strategisch plan om bij te dragen aan je business resultaten.

Een content strategie is niets meer dan een strategisch plan voor welke informatie of content je met wie deelt, en waar, op zo’n manier dat het bijdraagt aan de doelstelling die je voor je bedrijf hebt gesteld. Er gaan echter heel wat stappen aan het inzetten van specifieke middelen als Instagram of e-mail marketing vooraf, wil je content daadwerkelijk bijdragen aan die doelstelling. Met een sterke content marketing strategie kan een webshop bijvoorbeeld verkopen generen door aanwezigheid op social media. Een zelfstandig ondernemer kan meer leads ontvang door het schrijven en verspreiden van artikelen vol specifieke kennis. Een restaurant kan meer reserveringen genereren door gasten aan te moedigen om zélf content te maken en verspreiden.

Waarom is een content strategie belangrijk?

Een goede contentstrategie zorgt er uiteindelijk voor dat jouw doelgroep in aanraking komt met jouw product of dienst. Uit de strategie volgt een onderbouwde keuze voor de inzet van content via social media, website, mailingen, online campagnes en andere middelen daadwerkelijk bijdraagt aan je bedrijfsdoelstellingen. Het helpt je om de vertaalslag te maken van doelstellingen in cijfers naar een manier om met content dit doel te bereiken. Een sterke content marketing strategie zorgt ervoor dat:

  • je structuur krijgt in welke doelgroepen je aanspreekt, met welke boodschap, via welk kanaal, en daardoor resultaten boekt;
  • je niet meer ad hoc hoeft na te denken over wat je wanneer en waar moet delen;
  • je doelgroep op het juiste moment de juiste en relevante informatie ontvangt;
  • jouw content meerwaarde heeft voor die doelgroep ten opzichte van concurrenten;
  • je de inzet van content marketing kunt meten aan de hand van vastgestelde meetpunten of KPI’s;

Het opstellen van een content marketing strategie

Met een doordachte inzet van content marketing helpen wij jou met het realiseren content die resultaat boekt. Wij werken samen met hierin gespecialiseerde partners om het maximale uit jouw content te halen. Bij het opstellen van jouw content strategie beantwoorden we onder andere deze vragen:

  • Wat is de doelstelling waaraan de contentstrategie moet bijdragen?
  • Wie zijn de persona’s of doelgroepen die je met je content marketing wilt aanspreken?
  • Welke informatie hebben deze persona’s nodig of waardoor voelen ze zich aangesproken?
  • Wat is de beste manier of het beste middel om jouw informatie aan die persona’s aan te bieden en wanneer?

Nieuwsgierig naar een succesvolle content strategie? Vraag ons vrijblijvend om advies of een offerte.