Adwords Campagnes

Genereer extra bezoekers naar je website met de slimme inzet van Google Adwords campagnes.

Als je website al geoptimaliseerd is voo rzoekmachines (SEO), kun je het verkeer naar je site een extra boost geven door Google Adwords campagnes in te zetten. Tekstadvertenties via Adwords campagnes zie je bovenaan de ‘organische’ zoekresultaten in zoekmachines, daarom wordt dit middel veelvuldig gebruikt om te concurreren met websites die op een hogere positie in zoekresultaten staan. Er bestaan echter nog meer vormen van Adwords campagnes, zoals adverteren met banners in het Google Display netwerk en adverteren via YouTube.

Het inzetten van Google Adwords campagnes gebeurt op basis van PPC (pay per click) of CPC (cost per click). Op basis van het advertentiebudget, zorgen wij voor een optimale inzet van PPC en CPC om zo veel mogelijk conversie te genereren tegen een zo laag mogelijke prijs. Die prijs wordt deels bepaald door de mate van concurrentie. Daarom is het vaak interessant om te adverteren op een gedetailleerde zoekopdracht met minder concurrentie, dan op een trefwoord dat héél vaak gezocht wordt, veel concurrentie heeft, en dus ook veel kost, zoals ‘hotel Maastricht’.

Waarom zet je Adwords campagnes in?

Door Adwords campagnes in te zetten, zorg je voor meer bezoekers naar je website en daarmee indirect aan je doelstellingen in de vorm van verkopen, informatie-aanvragen of naamsbekendheid. Een sterke inzet van een Adwords campagne voor:

  • zo veel mogelijk bezoekers naar je website voor een vastgesteld bedrag;
  • conversie in de vorm van aanmeldingen, inschrijving, downloads, sales of contactaanvragen;
  • zo veel mogelijk zichtbaarheid (en dus naamsbekendheid);
  • toename van de omzet van je website;

Adwords campagne consultancy en strategie opzetten

Het inzetten van een Adwords campagne is een aanvullende stap op je marketing strategie als je website eenmaal SEO-geoptimaliseerd is. Met de Adwords campagne zorgen wij in overleg met jou voor een toename in websitebezoekers, conversie, omzet en/of zichtbaarheid. Op basis van dit doel zetten we de Adwords campagne op. We bepalen samen met jou:

  • wat de doelstelling van de campagne is;
  • hoeveel budget er beschikbaar is voor de campagne;
  • wat de gewenste maximale kosten zijn in verhouding tot de omzet via Adwords campagnes;
  • hoe lang de campagne actief is;

Op basis van deze informatie realiseren wij een woordenlijst aan trefwoorden waarop de campagne actief is. Wij schrijven advertentieteksten, beheren dagelijks de campagne en sturen deze bij waar nodig.

Wij zetten graag een succesvolle Adwords campagne voor je op. Je ontvangt van ons iedere maand een rapportage met behaalde resultaten en ons advies over het verder verbeteren van de campagne.

Wil je graag Adwords campagnes uitbesteden? Vraag ons vrijblijvend om advies of een offerte.